Ciolan afumat la cuptor

Friptura cu o crusta rumenita pe deasupra si frageda la mijloc

Timp de gatit: 2 ore si 40 min., plus 15 min. inainte de servire
450 calorii, 13 g grasimi per portie

Ingrediente pentru 6 portii:

  • 1 ciolan afumat, de circa 1,5 kg, dezosat
  • 4 linguri zahar
  • 1 lingura praf de mustar
  • 250 ml bere neagra
  • 3 cuisoare

Mod de preparare:

  1. Preincalziti cuptorul la semnul 4/180 grade C. Indepartati soriciul de pe ciolan, avand grija sa pastrati stratul de grasime cat mai intact. Cu ajutorul unui cutit, crestati grasimea in forma de grila. Amestecati zaharul si praful de mustar si adaugati 1 lingura de bere. Turnati jumatate din pasta rezultata peste ciolan.
  2. Turnati restul de bere in tava de friptura si adaugati cuisoarele. Asezati ciolanul in tava, acoperiti cu folie de aluminiu si dati la cuptor timp de 2 ore.
  3. Indepartati folia si ungeti ciolanul cu pasta ramasa. Dati la cuptor, neacoperit, inca 30 de minute, pana se rumeneste carnea. Lasati friptura sa stea timp de 15 minute inainte de servire.
  4. Intre timp, preparati sosul. Strecurati sucul din tava si degresati-l. Serviti friptura cu garnitura de fasole verde, fasole alba si sos.
  5. Inainte de a incepe sa pregatiti friptura, trebuie sa va asigurati ca ciolanul nu este prea sarat. Pentru a-l desara, fierbeti-l in apa timp de 30 de minute.
  6. Unge friptura cu pasta de mustar si bere si da-o din nou la cuptor, neacoperita, pentru a obtine o crusta crocanta.

Pofta buna!

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Preparate din carne de porc