Churros și sos de ciocolată cu espresso

Churros sunt un deliciu mexican ușor de făcut, iar sosul de ciocolată cu espresso este genial. Învață și tu să-i faci în casă:

 churros-shutter

foto churros cu sos de ciocolată via Shutterstock

* 4-6 porții *timp de preparare 20 de minute

INGREDIENTE

Pentru churros:

250 ml apă

100 g unt

2 linguri zahăr

125 g făină

3 ouă

150 g zahăr pudră

3 lingurițe scorțișoară

Ulei pentru prăjit

Pentru sosul de ciocolată:

150 g ciocolată neagră (cel puțin 70% cacao)

125 ml smântână pentru frișcă

60 ml lapte

60 ml cafea espresso

MOD DE PREPARARE

Pentru churros:

Într-o oală medie, pune pefoc apa, untul și cele două linguri de zahăr și lasă să fiarbă. Odată ce începe să fiarbă adaugă făina și amestecă viguros până se face o pastă cremoasă, omogenă. Ia oala de pe foc și lasă la răcit.

Bate ouăle separat apoi adaugă la prima compoziție după ce aceasta s-a răcit. Amestecă bine până ce pasta se îngroașă.

Separat amestecă zahărul pudră cu scorțișoara și întinde într-o tavă.

Încinge pe foc o tigaie cu ulei pentru prăjit și umple un poș cu pasta pentru churros. Folosește capul stelat. Când uleiul e încins, începe să formezi ”cârnăciori” din pastă în tigaie, cu poșul. Lasă la prăjit câteva minute, apoi întoarce pe partea cealaltă. Trebuie să fie aurii. Când sunt gata, scoate-i pe hârtie de bucătărie.

Cât încă sunt călduți, dă churros-ii prin zahărul cu scorțișoară.

Pentru sosul de ciocolată cu espresso:

Amestecă toate ingredientele în afară de espresso într-io oală și lasă-le până ce ciocolata se topește complet. Odată ce ajunge la o consistență cremoasă, adaugă și cafeaua espresso proaspăt făcută. Amestecă bine și deja poți servi.

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Culinar