Chiftelute picante

Intr-un bol larg combina 500 g carne tocata (sau amestec de carne tocata – 250 g carne de miel si 250 g carne de porc) cu 1 ou, 1 lingurita sare si piper si 1 ardei mic iute, curatat de nervuri si tocat marunt. Adauga 1 ceapa tocata marunt, 2 linguri patrunjel proaspat, tocat, 2 linguri pesmet alb si 5 catei de usturoi, zdrobiti. Amesteca pentru a obtine o pasta cat mai omogena. Da la rece timp de minimum 1 ora.

Modeleaza cu mainile inmuiate in apa rece chiftelute mici. Intr-un vas neaderent incinge 1 lingura ulei si prajeste chiftelutele timp de cateva minute pe o parte, pana cand se rumenesc. Apoi intoarce-le si rumeneste-le si pe cealalta parte. Serveste-le asezate pe frunze de salata verde cu paine crocanta, smantana si zacusca puse in boluri mici pentru inmuiat.

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Aperitive cu carne