Chifteluțe marinate de curcan

chiftelute marinate de curcan

4 porții gata în 30 minute, 140 calorii per porție, 3 g grăsimi, 5 g carbohidrați

Ingrediente necesare preparării chifteluțelor marinate

350 g piept de curcan

1 ceapă, tocată

1 linguriță oregano și busuioc

Coaja rasă de la 1 lămâie

1 ou

Ulei pentru uns

Rucola proaspătă pentru servit

Pentru sosul de roșii

400 g conservă de roșii în suc

1 lingură piure de roșii

2 căței de usturoi, zdrobit

Un praf de chilli

1 linguriță oțet balsamic

Cum prepari chifteluțele marinate de curcan

1 Dă carnea cu ceapa, verdeața coaja de lămâie prin mașina de tocat sau mărunțește în tocătorul electric. Adaugă oul și amestecă pentru omogenizare. Modelează 18 chiftele mici rotunde și așază pe tava tapetată cu hârtie de copt, până în momentul folosirii.

2 Pentru a prepara sosul de roșii, fierbe roșiile, piureul, usturoiul, praful de chilli și oțetul la foc mic 10 minute, adaugă sare și piper după gust.

3 Unge cu ulei chiftelele și rumenește-le uniform într-un vas neaderent. Toarnă deasupra sosul de roșii și fierbe 5-10 minute până când se pătrund. Presară busuioc sau rucola și servește.

 

Sursa foto: 123rf.com

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Culinar