Chiftelute marinate

Timp de pregatire: 15 min
Timp de gatit: 45 min

Ingrediente pentru 4 portii :

  • 1 ceapa, tocata marunt
  • 3 felii de paine uscata, curatate de coaja
  • 100ml lapte
  • 450g carne de vita, tocata
  • 1 ou, batut
  • 2 linguri parmezan, ras
  • 1 legatura patrunjel verde, tocat
  • faina pentru modelat
  • 750ml suc de rosii
  • 1 foaie de dafin
  • ulei pentru prajit

Mod de preparare:

  1. Incingeti 1 lingura de ulei intr-o tigaie, adaugati ceapa si caliti timp de 3-4 minute, la foc mic, amestecand continuu. Puneti painea la inmuiat in lapte, timp de 10 minute.
  2. Puneti carnea intr-un castron. Stoarceti painea si adaugati-o peste carne. Adaugati ceapa calita, oul, parmezanul si patrunjelul; potriviti de sare si piper. Amestecati cu mainile compozitia pentru a deveni cat mai omogena. Presarati o suprafata cu faina si modelati chiftelute mici, rotunde.
  3. Intr-un vas, incalziti sucul de rosii, adaugati 1 praf de sare si 1 foaie de dafin si tineti la cald. Incingeti ulei intr-o tigaie si prajiti jumatate din cantitatea de chiftelute. Adaugati-le in sos.
  4. Prajiti restul de chiftelute si adaugati-le in sos. Fierbeti la foc potrivit, timp de 20 minute.
  5. Serviti cu spaghete.

Pofta buna!

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Aperitive cu carne