Chifteluțe la cuptor

chiftelute la cuptor

10 porții sau 5 ca fel principal gata în 1 oră, 254-508 calorii per porție, 18-36 g grăsimi, 3-6 g carbohidrați

Ingrediente necesare preparării chifteluțelor

2 cepe, mici, tocate mărunt

1 linguriță praf de chilli

1 kg carne tocată de vită

1 lingură ulei

4 căței de usturoi, zdrobiți

1 linguriță boia dulce

2 ½ lingurițe boabe de coriandru zdrobit

1 ¼ linguriță fenicul, zdrobit

½ linguriță ienibahar măcinat

1 baton de scorțișoară

300 g sos gros de roșii

500 ml supă limpede de vită

Zeamă de lămâie

1 legătură pătrunjel, tocat

Smântână, guacamole și chipsuri de tortilla pentru servit

Cum prepari chifteluțele la cuptor

1 Combină jumătate din cantitatea de ceapă cu carnea și un praf de chilli și potrivește gustul de sare și piper. Modelează 25 chifteluțe și dă la rece, în frigider 20 minute.

2 Încinge uleiul într-un vas neaderent și rumenește chifteluțele pe rând și apoi lasă deoparte. Adaugă ceapa rămasă și prăjește câteva minute până când se rumenește; adaugă usturoiul și ține pe foc 1 min și apoi adaugă condimentele și chilli rămas. Amestecă și stinge cu sosul de roșii și supa de vită.

3 Lasă să fiarbă înăbușit 15 minute și apoi adaugă chifteluțele. Lasă să fiarbă înăbușit 20-25 minute sau până când se pătrund. Potrivește gustul de sare și piper, adaugă zeama de lămâie și pătrunjelul și servește.

Sursa foto: 123rf.com

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Culinar