Chifteluțe gustoase de pește

Chifteluțele de pește se pot servi cu salată verde sau cu garnitură de cartofi rumeniți la cuptor.

chiftele-peste

• Rezultă 12 bucăți • Gata în 30 min • 56 calorii per porție • 3 g grăsimi

INGREDIENTE

■ 200 g piure de cartofi

■ Câte o legătură mică de pătrunjel și mentă

■ Coaja rasă și zeama de la 1 lămâie

■ 1 ou

■ ½ ardei iute, tăiat cuburi mici – opțional

■ 300 g file de pește alb, tocat mărunt

■ Făină integrală, pentru presărat

■ 2 linguri ulei de floarea soarelui

MOD DE PREPARARE

1 Combina piureul de cartofi, coaja rasa și zeama de lamâie, oul, ardeiul iute și adauga un praf de sare și piper. Adauga peștele și amesteca pentru a se combina.

2 Presara faina pe suprafața de lucru și ia câte 1 lingura de compoziție; modeleaza chiftele si da-le prin faina. Repeta procedeul cu toata compoziția.

3 Încinge uleiul și prajește chiftelele 2-3 min pe fiecare parte. Lasa deoparte pe hârtie absorbanta și presara cu sare. Servește imediat.

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Aperitive cu peste