Chifteluțe de pui cu sos dulce-acrișor

E o rețetă rapidă, gustoasă și mereu pe placul celor mici – dar și al celor mari. Cum ne place nouă să facem chifteluțe de pui cu sos dulce-acrișor:

chiftelute-pui-sos-dulce-acrisor

  • 16 bucați • Gata în 30 min • 40 calorii per bucata • 1 g grasimi

INGREDIENTE

■ 250 g piept de pui și pulpa, taiata bucați

■ 1 ardei gras copt, scurs de lichid și taiat bucați

■ 1 morcov mic, razuit

■ 1 legatura ceapa verde, tocata marunt

■ Patrunjel proaspat, tocat

■ 1 lingura ulei de masline

■ 5 linguri ketchup de roșii

■ 2 lingurițe oțet de mere

■ 150 ml supa limpede de pui

■ 1 lingura miere

MOD DE PREPARARE

1 Pune carnea de pui la tocat în procesorul electric ( sau mașină de tocat manuală).

2 Adauga ardeiul, morcovul, ceapa verde și patrunjelul și amesteca pentru omogenizare. Modeleaza chifteluțe rotunde de marimea unei mingi de golf.

3 Într-un vas pe foc, încinge uleiul și prajește chifteluțele uniform pe toate parțile. Lasa deoparte la cald.

4 Adauga în vas kechup-ul, oțetul de mere, supa de pui și mierea și fierbe pâna când mierea se dizolva și apoi pune din nou chifteluțele în sos. Servește cu orez basmati.

Recomandari
Doctorul Zilei
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Culinar