Chifteluțe de pui cu sos dulce-acrișor

E o rețetă rapidă, gustoasă și mereu pe placul celor mici – dar și al celor mari. Cum ne place nouă să facem chifteluțe de pui cu sos dulce-acrișor:

chiftelute-pui-sos-dulce-acrisor

  • 16 bucați • Gata în 30 min • 40 calorii per bucata • 1 g grasimi

INGREDIENTE

■ 250 g piept de pui și pulpa, taiata bucați

■ 1 ardei gras copt, scurs de lichid și taiat bucați

■ 1 morcov mic, razuit

■ 1 legatura ceapa verde, tocata marunt

■ Patrunjel proaspat, tocat

■ 1 lingura ulei de masline

■ 5 linguri ketchup de roșii

■ 2 lingurițe oțet de mere

■ 150 ml supa limpede de pui

■ 1 lingura miere

MOD DE PREPARARE

1 Pune carnea de pui la tocat în procesorul electric ( sau mașină de tocat manuală).

2 Adauga ardeiul, morcovul, ceapa verde și patrunjelul și amesteca pentru omogenizare. Modeleaza chifteluțe rotunde de marimea unei mingi de golf.

3 Într-un vas pe foc, încinge uleiul și prajește chifteluțele uniform pe toate parțile. Lasa deoparte la cald.

4 Adauga în vas kechup-ul, oțetul de mere, supa de pui și mierea și fierbe pâna când mierea se dizolva și apoi pune din nou chifteluțele în sos. Servește cu orez basmati.

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Culinar