Chifteluțe de năut

Chifteluțele de năut sunt apetisante și sățioase, dar nu doar atât. Le poți consuma și în post.

chiftelute-naut

* 4-6 porții * timp de preparare 40 de minute

INGREDIENTE

500 g boabe de naut

6 caței usturoi

1/2 legatura patrunjel

1/2 legatura coriandru

1/2 ceapa alba

o lingurița bicarbonat

o lingurița susan

2 lingurițe coriandru macinat

2 lingurițe chimen macinat

ulei pentru prajit

sare și piper după gust

MOD DE PREPARARE

  1. Boabele se naut se pun la înmuiat în apa rece si se lasa 24 de ore – sau poți folosi din cele la conservă, deja înmuiate.
  1. Bine scurse si bine uscate se pun apoi în blender si se marunțesc.
  1. Pasta obținuta se pune într-un vas, se adauga usturoiul și ceapa marunțite, verdețurile, condimentele și bicarbonatul. Se amesteca si apoi se potriveste gustul de sare si piper.
  1. În uleiul încins se pun cu lingura mici cantitați din pasta de naut. Se scot chifteluțele apoi pe servete de hârtie.

 

O rețetă Libertatea pentru Femei

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Aperitive fara carne