Chifteluțe de mazăre, brânză și cartofi

chiftelute de mazare, branza si cartofi

8 bucăți, gata în 30 de minute, 106 calorii per porție, 5 g grăsimi, 11 g carbohidrați

Ingrediente necesare preparării chifteluțelor

750 g cartofi dulci

75 g mazăre

100 g halloumi, tăiată cuburi

Zeama de la 1 lămâie

75 g mălai

1 lingură ulei de măsline

Salată verde și sos de chilli dulce, pentru servit

sare și piper

Cum prepari chifteluțele

1 Înțeapă cu furculița cartofii dulci și dă-i la microunde 10 minute, până când se pătrund. Taie-i în două și lasă-i să se răcească.

2 Opărește mazărea 3 minute, scurge de lichid și așază pe hârtie absorbantă.

3 Când sunt destul de reci ca să poată fi atinși, scobește cartofii și amestecă miezul acestora cu mazărea, halloumi, zeama de lămâie, 50 g mălai și un praf de piper negru. Modelează 8 chiftele și presară cu mălaiul rămas.

4 Încinge uleiul și prăjește 4-5 minute pe fiecare parte, până devin crocante. Servește imediat cu salată verde și sos de chilli dulce.

PONT

Minichiftelele din aceeași compoziție sunt o alternativă la burgerii vegetarieni pentru copii sau pot fi pachețelul de a doua zi la serviciu.

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Retete culinare