Chifteluțe cu sos picant

Sunt micuțe și gustoase și fac un aperitiv bun. Sau chiar un pranz delicios de luat la serviciu – poți face mini-burgeri cu ele!

chiftelute-sos-picant

  • 12 porții • Gata în 55 min • 319 calorii per porție • 14 g grasimi

INGREDIENTE

800 g cârnați proaspeți (porc și vita)

2 lingurițe piper macinat

2 lingurițe sos Worchester

2 linguri patrunjel

3 cepe roșii, razuite

150 g jeleu de coacaze

Coaja razuita de la 1 portocala

½ lingurița muștar

Câteva picaturi sos Tabasco

2 linguri ulei

12 chifle mici, taiate în doua și rumenite

MOD DE PREPARARE

1 Scoate carnea din cârnați și combin-o cu ardeiul iute, sosul Worchester și patrunjelul. Potrivește gustul de sare și piper și modeleaza chifteluțe aplatizate mici și da la rece 15 min.

2 Între timp, prepara sosul picant de servit: presara ceapa roșie cu sare și lasa la scurs în strecuratoare 5 min. Clatește rapid sub jet de apa și stoarce cu mâna pentru a elimina lichidul în exces. Combina cu jeleul de coacaze, coaja razuita de portocala, muștarul și sosul Tabasco.

3 Încinge cuptorul la semnul 4/180°C. Prajește chifteluțele în uleiul încins 3 min pe fiecare parte, pâna când se rumenesc. Transfera-le apoi pe tava de copt și da la cuptor 5 min. Servește-le fierbinți sau la temperatura ambianta așezate pe chifle cu sosul picant.

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Aperitive cu carne