Chiftele din cartofi, pește și dovlecei

chiftele din cartofi, peste si dovlecei

4 porții gata în 25 de minute

Ingrediente necesare chiftelelor

– 2 bucăți cartofi dulci

– 2 cartofi, înțepați cu furculița

– 2 dovlecei

– 200 g cod, tăiat bucăți

– Zeama și coaja răzuită de la 1 lămâie

– 2 linguri pătrunjel proaspăt, tocat

– ½ linguriță boia

– Făină pentru pudrat

– 2 linguri ulei de floarea-soarelui

Cum prepari chiftelele din cartofi, pește și dovlecei

1 Dă cartofii la micorunde la temperatura maximă 8-10 minute, până când se înmoaie. Taie în două și scobește pulpa într-un bol.

2 Răzuiește dovleceii și combină cu cartofii, codul, coaja și zeama de lămâie, pătrunjelul și boiaua. Amestecă bine.

3 Porționează compoziția în 8, modelează chiftele și dă-le prin făină amestecată cu sare și piper negru.

4 Încinge uleiul într-un vas larg și prăjește chiftelele pe ambele părți până când se rumenesc. Servește cu salată verde și maioneză pentru înmuiat.

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Culinar