Chiftele de cartofi si dovleac

E gata in: 30 min.; Calorii: 64 per bucata, Grasimi: 1,5 g; saturate: 1 g, Cost ingrediente: aprox. 6,5 lei

Ingrediente pentru 6 persoane:

Cumpara ingrediente proaspete

  • 375 g cartofi cu coaja rosie, curatati de coaja
  • 170 g ceapa, tocata, amestecata cu frunze de salvie, tocate
  • 75 g dovleac, fiert si tocat
  • 3 linguri patrunjel proaspat, tocat
  • 22 frunze de salvie
  • 15 g unt
  • ulei vegetal pentru prajit

Mod de preparare:

1. Taie cartofii in cuburi mici de 1 cm. Asaza-i intr-un vas cu apa in care ai adaugat 1 lingura de sare si pune vasul la foc. Lasa sa fiarba timp de 15 minute si apoi scurge-i de apa.

2. Intr-un bol larg, pune cartofii, dovleacul, ceapa si salvia, patrunjelul si 4 frunze de salvie tocate. Adauga sare si piper si amesteca. Incorporeaza untul si adauga circa 50 ml apa, pentru a forma o compozitie consistenta, si apoi lasa sa se raceasca.

3. Intr-o tava, toarna un strat de ulei si incinge-l timp de 10 minute in cuptorul preincalzit la semnul 7/220°C. Modeleaza 18 chiftele mici, rotunde si pune deasupra lor cate o frunza de salvie. Asaza-le in tava, stropeste-le cu uleiul incins si da tava la cuptor timp de 15 minute. scoate-le pe un prosop de hartie si serveste.

Pofta buna!

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Aperitive fara carne