Chiftele cu sos de iaurt

Cele mai bune chiftele trebuie sa fie fragede, zemoase si consistente – daca respecti reteta noastra vor avea toate aceste calitati.
Gata in: 20 min., plus timp de racit 2 ore; 450 calorii per portie; 26 g grasimi

Ingrediente pentru 4 portii:

Pentru chiftele

  • 700 g carne de porc, tocata
  • 2 linguri ulei
  • 1 ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • 2 linguri pesmet
  • cimbru, sare, piper, patrunjel si marar
  • 1 ou

Pentru sosul de iaurt

  • 200 g iaurt natural gras
  • 2 linguri menta
  • sare si piper

Mod de preparare:

1 Intr-un vas neaderent, incinge uleiul si soteaza ceapa tocata timp de cateva minute, pana cand se rumeneste usor. Intr-un bol larg, asaza carnea si adauga ceapa, pesmetul, usturoiul, oul, condimentele si sarea. Omogenizeaza compozitia si apoi da bolul la rece circa 2 ore.
2 Intr-un bol mic, amesteca iaurtul cu restul ingredientelor pentru sos si da la rece pana in momentul servirii.
3 Din compozitia preparata modeleaza 8 chiftele. Unge gratarul cu ulei si frige chiftelele timp de 3 minute pe fiecare parte. Serveste-le cu chifle taiate in doua, cu sos de iaurt deasupra, felii de rosii si garnitura de frunze de rucola.

Sugestie avantaje
Poti prepara chiftelele din carne macra de vita amestecata cu fleica de porc. Le poti servi si cu sos de rosii picant.

Pofta buna!

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Preparate din carne de porc