Cheesecake cu zmeură

Prăjitura este uimitor de gustoasă, iar brânza se îmbina uimitor cu zmeura acrișoară. Cum faci acasă un cheesecake cu zmeură, mai bun ca la cofetărie:

cheesecake-zmeura

foto cheesecake cu zmeură Shutterstock

• 8-10 porții • Gata în 25 min + timp de răcire • 519-415 claorii per porție • 40-32 g grăsimi

INGREDIENTE

PENTRU BLAT

■ 150 g biscuiți digestivi, zdrobiți

■ 75 g unt, topit

PENTRU CREMA DE UMPLUTURĂ

■ 300 g crema de brânza de vaci

■ 125 g zahar tos

■ Coaja de la ½ lamâie razuita

■ 1-2 foi de gelatina

■ 150 ml frișca lichida

■ 300 g zmeura

■ 1 lingura zeama de lamâie

■ 1 albuș

PENTRU SOSUL DE ZMEURĂ

■ 250 g zmeura proaspata sau decongelata

■ 50 g zahar tos

■ 1 lingura zeama de lamâie

■ Zmeura pentru ornat

MOD DE PREPARARE

1 Combina biscuiții cu untul și apoi așaza într-un strat presat uniform, în forma de blat de 20 cm tapetata cu hârtie de copt. Da la rece.

2 Pentru umplutura, combina crema de brânza de vaci, zaharul, coaja de lamâie pâna la omogenizare. Pune gelatina la înmuiat în apa rece. Pune pe foc jumatate din cantitatea de frișca lichida și adu la punctul de fierbere; ia vasul de pe foc și adauga foile de gelatina si dizolva.

3 Într-un bol pune zmeura și zeama de lamâie și strivește. Combina amestecul de gelatina cu compoziția de brânza de vaci și omogenizeaza. Adauga frișca și zmeura.

4 Bate albușurile spuma și încorporeaza-le în crema. Toarna compoziția în forma și da la rece minimum 6 ore.

5 Pentru sos, pune într-un vas pe foc zmeura, zaharul și zeama de lamâie și încalzește treptat, pâna când fructele se sparg și zaharul se dizolva. Trece prin sita pentru a reține semințele și lasa deoparte pâna când se racește.

6 Pentru a servi, trece cuțitul pe marginea formei și desprinde tortul de margine. Taie felii și servește ornat cu zmeura proaspata și sos de zmeură.

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din creme, spume si sufleuri