Cheesecake cu ciocolata

Cheesecake, ciocolata

1. Unge cu unt o tava cu fundul detasabil, cu diametru de 23 cm. Topeste ciocolata si untul intr-un castron, la bain marie. Amesteca bine, incorporeaza biscuitii. Pune amestecul in tava si preseaza ca sa obtii un strat uniform, nivelat. Raceste la frigider.

2. Pentru umplutura, topeste usor ciocolata alba, apoi lasa sa se raceasca putin. Intr-un castron, amesteca mascarpone cu lichiorul si zaharul vanilat. In alt castron, bate frisca spuma. Incorporeaza amestecul de ciocolata si mascarpone in frisca, batand usor, pana se ingroasa. Toarna peste blatul de biscuiti si lasa la frigider minim 4 ore.

3.Ca sa scoti prajitura din tava, scoate-o din frigider, las-o 10 min si tine un prosop ud, fierbinte, pe laterala tavii. Desprinde tava, pune-o pe platou si presara fulgii de ciocolata rasa.

Foto: IPC Media/Essentials

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din placinte, baclavale