Chec cu zmeură şi glazură de ciocolată albă

Este încântator atât pentru ochi cât şi pentru papilele gustative. Iată de ce ingrediente ai nevoie:

• 12 porţii • Gata într-o oră şi 45 minute chec

■ 125 g unt înmuiat la temperatura camerei

■ 125 g zahăr tos

■ 3 ouă

■ 175 g făină cu factor de creştere

■ 1⁄2 linguriţă praf de copt

■ 1 linguriţă esenţă de vanilie

■ 1 lingură lapte

■ 125 g zmeură proaspată sau decongelată

■ 75 g ciocolată albă, ruptă bucăţi

PENTRU ORNAT

■ 75 g ciocolată albă

■ zmeură proaspată sau decongelată

1 Încinge cuptorul la semnul 3/170°C.

Unge cu unt şi tapetează cu 2 straturi de hârtie de copt o formă de chec de 1 litru.

Într-un bol larg combină energic cu ajutorul telului electric 3-4 minute untul, zahărul, ouăle, praful de copt, vanilia, laptele, până când amestecul se deschide la culoare.

Adaugă zmeura şi ciocolată şi amestecă delicat.

2 Toarnă compoziţia în formă, nivelează suprafaţa şi dă la cuptor acoperit cu hârtie de copt 40 minute.

Îndepartează hârtia de copt şi continuă să ţii la cuptor 20-30 minute, pâna când devine elastic şi scobitoarea înfiptă iese curată.

Lasă să se răcească în forma 15 minute înainte de a transfera pe gratarul metalic ca să se răcească complet.

3 Pune ciocolata într-o pungă de plastic închisă ermetic şi cufund-o în apă caldă.

Apa nu trebuie să fie fierbinte ca să nu se „taie“ ciocolata.

4 Aşază checul pe platoul de servit. Taie punga într-un colţ mic şi ornează checul cu ciocolată topită. Presară fructele deasupra şi serveşte.

Vezi şi Ruladă de ciocolată

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din creme, spume si sufleuri