Chec cu zmeură şi glazură de ciocolată albă

Este încântator atât pentru ochi cât şi pentru papilele gustative. Iată de ce ingrediente ai nevoie:

• 12 porţii • Gata într-o oră şi 45 minute chec

■ 125 g unt înmuiat la temperatura camerei

■ 125 g zahăr tos

■ 3 ouă

■ 175 g făină cu factor de creştere

■ 1⁄2 linguriţă praf de copt

■ 1 linguriţă esenţă de vanilie

■ 1 lingură lapte

■ 125 g zmeură proaspată sau decongelată

■ 75 g ciocolată albă, ruptă bucăţi

PENTRU ORNAT

■ 75 g ciocolată albă

■ zmeură proaspată sau decongelată

1 Încinge cuptorul la semnul 3/170°C.

Unge cu unt şi tapetează cu 2 straturi de hârtie de copt o formă de chec de 1 litru.

Într-un bol larg combină energic cu ajutorul telului electric 3-4 minute untul, zahărul, ouăle, praful de copt, vanilia, laptele, până când amestecul se deschide la culoare.

Adaugă zmeura şi ciocolată şi amestecă delicat.

2 Toarnă compoziţia în formă, nivelează suprafaţa şi dă la cuptor acoperit cu hârtie de copt 40 minute.

Îndepartează hârtia de copt şi continuă să ţii la cuptor 20-30 minute, pâna când devine elastic şi scobitoarea înfiptă iese curată.

Lasă să se răcească în forma 15 minute înainte de a transfera pe gratarul metalic ca să se răcească complet.

3 Pune ciocolata într-o pungă de plastic închisă ermetic şi cufund-o în apă caldă.

Apa nu trebuie să fie fierbinte ca să nu se „taie“ ciocolata.

4 Aşază checul pe platoul de servit. Taie punga într-un colţ mic şi ornează checul cu ciocolată topită. Presară fructele deasupra şi serveşte.

Vezi şi Ruladă de ciocolată

Recomandari
Doctorul Zilei
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din creme, spume si sufleuri