Chec cu lămâie şi coacăze negre

PENTRU SIROP

■ 50 g zahăr
■ 4 linguri zeamă de lămâie

PENTRU GLAZURA

■ 125 g zahar pudră
■ 1 linguriţă gem de coacaze negre
■ zeamă de lămâie – opţional

■ Flori comestibile sau mure pentru ornate

1 Încinge cuptorul la semnul 3/170 C.

Unge cu unt şi tapetează cu hârtie dublă de copt o formă de 1 litru.

Combină cu ţelul electric untul, zahărul, ouale, 175 g faina şi coajă rasă de lămâie, 3-4 min.

Tavaleşte coacăzele negre prin faină rămasă şi încorporează-le în compoziţie.

Toarnă în formă, nivelează suprafaţa şi dă la cuptor acoperit cu hârtie de copt 40 minute.

Îndepărtează hârtia şi ţine la cuptor încă 10-20 min, până când se rumeneşte şi devine elastic.

2 Încălzeşte zahărul şi zeama de lamâie, fierbe 2 minute.

3 Toarnă siropul peste chec de îndata ce l-ai scos din cuptor şi lasă 30 minute.

Scoate-l din forma şi lasă-l să se răcească complet.

4 Cerne zahărul pudra şi trece prin sită gemul.

Amestecă viguros adăugând câteva picaturi de apă, până obţii o pastă fluidă.

Pont – Pentru a orna cu flori, unge florile cu albuş uşor bătut şi apoi înmoaie-le în zahăr tos. Lasă să se usuce şi ornează prăjitura.

Toarnă deasupra checului, lasă să se întărească timp de câteva minute şi ornează cu flori comestibile sau cu coacaze negre.

Vezi şi 10 sfaturi alimentare de respectat!

 

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din cozonac, chec, fursecuri si biscuiti (deserturi pe baza de aluat de casa)