Chec cu ghimbir cristalizat

chec cu ghimbir cristalizat

12 porții • gata în 1 oră • 524 calorii per porție • 19 g grăsimi • 12 g grăsimi saturate

Ingrediente necesare preparării checului

250 g unt

250 g zahăr brun

250 g miere

275 ml lapte

2 ouă, bătute

375 g făină

1 praf de copt

1 linguriță bicarbonat

2 lingurițe ghimbir răzuit

PENTRU ORNAT

250 g zahăr pudră

3 linguri zeamă de lămâie

coaja rasă de la 1 lămâie

60 g ghimbir cristalizat

Cum prepari checul cu ghimbir cristalizat

1 Preîncalzește cuptorul la semnul 3/160 °C. Unge cu unt o formă rotundă de chec – cu spațiu la mijloc. Încălzește untul, zahărul și mierea 5 minute, până când amestecul se omogenizează. Încorporează laptele și apoi oul bătut.

2 Amestecă făina, bicarbonatul, praful de copt și ghimbirul. Fă un gol în mijloc și adaugă amestecul de miere; combină amestecând cu lingura de lemn până când obții un aluat dens.

3 Toarnă aluatul în formă și dă la cuptor 50 minute – 1 oră până când crește și se pătrunde. Lasă să stea în formă 20 de minute și apoi transferă pe grătar metalic.

4 Cu ajutorul mixerului electric bate zahărul pudră cu zeamă de lămâie și coaja rasă până când obții o pastă omogenă. Presară deasupra în linii frânte,
împreună cu bucăți de ghimbir cristalizat.

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din cozonac, chec, fursecuri si biscuiti (deserturi pe baza de aluat de casa)