Chec cu caramel şi glazură albă

chec

Fiecare bucăţică mai cere încă o bucăţică, încât eşti tentată să-l ascunzi! Ingrediente pentru 12 porţii • Gata în 1 oră şi 10 minute + timp de răcire • 491 calorii per porţie • 30.5g grăsimi

■ 175 g margarină, plus pentru uns

■ 175 g zahăr tos

■ 3 ouă

■ coajă rasă de la 1 lămâie

■ câteva picături de esenţă de vanilie

■ 125 g făină cu factor de creştere

■ 100 g migdale măcinate

■ 1-2 linguri lapte

■ 397g cutie de sos caramel

PENTRU GLAZURĂ

■ 250 g crema de brânza de vaci proaspătă

■   80-100 g zahăr tos

■ nuci rumenite, pentru ornat

1 Unge şi tapetează cu hârtie de copt o formă de chec de 1litru, lăsând hârtia să depăşească mult marginile.

Într-un bol combină untul cu zahărul până când amestecul devine pufos şi se deschide la culoare. Încorporează ouăle pe rând, coaja de lămâie şi vanilia.

Încorporeză făina, migdalele şi laptele. Toarnă o treime de compoziţie în formă, apoi pune jumătate din caramel, alternând cu restul.

2 Dă la cuptor 45-50 minute.

3 Combină crema de brânză cu zahărul şi glasează checul. Aşază nucile deasupra şi stropeşte cu sos de caramel diluat cu 1 lingură de apă caldă.

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din cozonac, chec, fursecuri si biscuiti (deserturi pe baza de aluat de casa)