Cele mai bune spaghete Carbonara – Rețeta italienească!

Italienii sunt printre cei mai buni atunci când vine vorba de paste, iar noi avem pentru tine rețeta autentică!

carbonara-1

* 4 porții * timp de preparare: 12 minute

INGREDIENTE

4 litri apă

360 g de spaghete

200 g pancetta sau bacon (poți folosi și kaizer ușor afumat, tăiat cubulețe mici)

2 ouă întregi și încă 1 gălbenuș

80 g parmezan ras (poți folosi orice altă brânză sărată, uscată)

1 lingură ulei de măsline

Sare și piper după gust

MOD DE PREPARARE

1. Toarnă apa într-o oală mare și când ajunge la punctul de fierbere adaugă două lingurițe de sare grunjoasă.

2. La un minut după ce ai pus sarea, poți arunca și spaghetele în apă. Atenție! Nu rupe spaghetele, ci lasă-le întregi, acestea se vor înmuia și se vor scufunda singure.

3. Când spaghetele sunt aproape gata – vezi pe ambalajul lor timpul de preparare – poți începe să prăjești ușor pancetta sau kaizerul, două-trei minute sunt de ajuns. Folosește o tigaie care nu se lipește, ca să nu fie nevoie să adaugi ulei.

4. După ce pastele s-au fiert complet, scurge-le și adaugă-le în tigaie, peste carne. Adaugă lingura de ulei de măsline.

5. Separat, într-un bol mare, bate ouăle și gălbenușul cu un vârf de sare si parmezanul ras. După ce s-a prăjit carnea complet, poți adăuga pastele în bol, peste ouă. Amestecă încontinuu în timp ce torni, ca să nu se închege oul.

6. La servire, adaugă un praf de piper pe deasupra.

Foto: Shutterstock

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Bucataria Internationala