Cele mai bune ceaiuri de plante

  • A A A
  • E-mail
    PAGINA 6 DIN 7

    Actiuni complexe

    36.Troscotul

    Ceaiul de troscot se foloseste ca astringent in combaterea diareei. Se foloseste ca tonifiant la anemici si convalescenti, avand si proprietatea de a mari pofta de mancare.

    37.Coada-calului

    Se foloseste planta intreaga, fara radacina. Continutul insemnat de acid silicic si saruri minerale ii da proprietati remineralizate, de aceea acest ceai se recomanda convalescentilor si anemicilor. Continand ulei volatil, acest ceai este recomandat ca antiseptic si diuretic in boli de inima, ficat, piele, in guta si reumatism.

    38.Chimenul

    Infuzia preparata dintr-o lingurita si jumatate de fructe la o ceasca cu apa are proprietatea de a elimina gazele din stomac la cei care sufera de balonari, mareste cantitatea de lapte la femeile care alapteaza, regleaza functiile stomacului, combate inflamatiile intestinale, calmeaza colicile, fludifica secretiile bronhice si mareste diureza.

    39.Brusturul

    De la brusture se foloseste radacina. Din aceasta se prepara un ceai care are proprietatea de a stimula functiile renale si cutanate, fiind bun diuretic si sudorific. Influenteaza in bine acneea, furunculoza, diferite eczeme si alte boli ale pielii. In acelasi timp, ceaiul de brusture mai are insusirea de a scadea zaharul din sange.; de aceea se recomanda celor care sufera de diabet. Extern, fiertura de radacina de brusture asociate cu urzica si mesteacan ajuta la cresterea parului.

    40.Anghinarea

    Din punct de vedere terapeutic, frunzele de anghinare se caracterizeaza prin efectele sigure asupra bolilor de ficat si rinichi, avand proprietatea de a mari secretia biliara si diureza, regland in acelasi timp procesul de formare a colesterolului. Paralel cu aceste efecte, ceaiul are insusirea de a diminua zaharul din sange, dand bune rezultate in unele cazuri de diabet. Este un ceai tonic care ajuta la eliminarea toxinelor.

    Ceai cu alcool

    41.Reteta pariziana

    Ingrediente pentru 1 portie: 150 ml ceai negru, 150 ml suc de portocala, ½ lamaie, 4 lingurite coniac. Ceaiul negru gata infuzat se amesteca cu sucul de portocale, cu zeama si coaja de la jumatate de lamaie. Se incalzeste fara sa fiarba si se adauga coniac.

    42.Ceai Naya

    Ingrediente pentru 2 portii: 2 cesti de votca, 5- 6 lingurite ceai negru cu bucatele de fructe. Se amesteca ceaiul cu votca si se bea infuzat, fara sa fie incalzit. Se lasa 24 de ore, se strecoara si se serveste.

     

    VN:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    PAGINA 6 DIN 7

    Comentariile sunt închise.