Cel mai bun tort cu morcov

tort cu morcov

16 porții gata în 1 oră și 30 minute

Ingrediente necesare preparării tortului

300 ml ulei de floarea soarelui

4 ouă, bătute

250 g zahăr brun

2 lingurițe esență de vanilie

100 g migdale măcinate

100 g nuci tocate

300 g morcov, răzuit

Zeama și coaja rasă de la 1 portocală

300 g făină integrală

100 g mălai

1 ½ linguriță bicarbonat

1 ½ linguriță praf de copt

1 lingură scorțișoară măcinată

2 lingurițe amestec mirodenii

Un praf nucșoară

Pentru glazură

900 g cremă de brânză de vaci

225 g zahăr pudră

Coaja rasă de la 1 lămâie plus

½ linguriță zeamă

Cum prepari tortul cu morcov

1 Încinge cuptorul la 4/180 C. Unge cu ulei și tapetează cu hârtie de copt 2 tăvi rotunde de 20 cm diametru. Într-un bol combină uleiul, ouăle, zahărul, vanilia. Încorporează nucile, morcovul, zeama și coaja de portocală, apoi făinurile, bicarbonatul, praful de copt, mirodeniile și amestecă.

2 Porționează în forme și dă la cuptor 40-45 min, apoi lasă să se răcească pe grătar metalic.

3 Pentru a prepara glazura combină cu telul electric crema de brânză de vaci cu zahărul, adaugă coajă de lămâie și puțină zeamă. Unge un blat, așază-l
pe al doilea deasupra și „îmbracă“ tortul cu restul de glazură. Presară nucile tocate.

✱ Unelte necesare

Utilizează un cuțit paletă pentru uns cu cremă și pentru glazurat.

Prepară dinainte

Poți prepara tortul dinainte și îl poți păstra la frigider peste noapte.

Glazura perfectă

Folosește cremă de brânză de vaci omogenă și vâscoasă ca să obții cea mai frumoasă glazură. Ţine la rece înainte de o utiliza.

Tușa finală

Pentru ornat poți folosi nuci tocate și coajă rasă  de lămâie sau nuci pecan și ghimbir cristalizat, după preferință.

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Culinar