Cea mai gustoasa petrecere

snacks

IMPORTANT PENTRU REUSITA!

  • Inainte de a stabili data, asigura-te ca toti cei pe care vrei sa ii inviti sunt liberi si disponibili in ziua respectiva.
  • Invita prieteni de toate "culorile", pentru ca petrecerea sa fie animata si sa aveti o seara placuta. Fa-i pe toti sa se simta in largul lor si sa-si gaseasca o persoana cu care pot sa stea de vorba.
  • Fii pe faza atunci cand sosesc invitati noi si intampina-i personal – altfel, se vor simti stingheri de la inceput daca cineva necunoscut le va deschide usa.
  • Foloseste fete de masa in culori tari si creeaza atmosfera cu abajururi care atenueaza lumina.
  • Toate gustarile si sandvisurile trebuie sa poata fi mancate dintr-o inghititura (buseuri), sa nu se sfarame, sa nu curga si sa nu faca multe firimituri.
  • Intotdeauna gandeste-te si la vegetarieni – prepara si gustari fara carne.
  • Nu-ti intampina oaspetii cu platourile cu gustari – vor crede ca vrei sa scapi mai repede de ei.
  • Ofera-le intai ceva de baut si lasa-i sa savureze bautura si sa vorbeasca intre ei circa 30 de minute inainte sa servesti gustarile.
  • Serveste mai intai gustarile reci si apoi pe cele calde.

Cumpara gata preparat…

Nu mai e nevoie sa stai ore in sir in bucatarie, ca sa gatesti cine stie ce minunatii. Acum, bunatatile se cumpara de la supermarket: gatite, semipreparate sau congelate.

Gustari reci

  • Incearca "aperitive provençale", asezate pe platouri rotunde. Sunt buseuri mici din branza, cu adaos de ardei gras si plante aromate.
  • Asaza pe un platou rotund cozi de creveti surimi, decongelate, si in mijloc pune un bol mic cu maioneza-sos.
  • Prajeste crochete de peste si clesti de crab si asaza-le pe platou, intercalate cu felii de lamaie.

Gustari calde

Cumpara pateuri congelate, cu diverse umpluturi: branza, cascaval, carnaciori. Da-le la cuptorul preincalzit, respectand insa indicatiile inscrise pe ambalaj, si apoi serveste.

Salate asortate

Cumpara diverse sortimente de salate gata preparate: salata de pui cu ciuperci si maioneza, salata americana, salata greceasca, salata mexicana. Cumpara 1 kg de ardei gras. Taie ardeii in doua si umple jumatatile cu aceste salate. Asaza pe platouri si serveste.

Desert

Cumpara profiterol, bomboane de ciocolata crocante, tort de ciocolata cu fructe de padure, strudel cu diverse umpluturi ? congelate. Lasa-le sa se decongeleze la temperatura camerei.

RETINE!

  • PAHARE Poti folosi pahare de unica folosinta, de diverse marimi ? calculeaza cam de doua sau de trei ori mai multe pahare decat numarul invitatilor.
  • GHEATA Pentru doua frapiere mari, care vor mentine reci circa 12 sticle cu bautura, ai nevoie de aproximativ 10 kg de gheata. De aceea, contacteaza un restaurant sau un furnizor din apropiere.
  • TIRBUSON Asigura-te ca ai cel putin doua tirbusoane moderne si usor de folosit; daca ai numai unul, il poti rataci usor. Asigura-te ca ai la indemana si un cutter, pentru a taia folia din jurul dopului de pluta al sticlelor cu vin, precum si un decapsator, pentru a scoate capacele sticlelor cu bere.

Text: Constanta Penverne; Foto: Shutterstock.

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Alimente