Căsuță de turtă dulce

casuta de turta dulce

Gata în 1 oră și 30 minute

Ingrediente necesare preparării căsuței de turtă dulce

90 g miere

175 g zahăr brun

60 g unt

350 g făină integrală

1 linguriță bicarbonat

1 linguriță ghimbir răzuit

1 linguriță amestec de condimente

1 ou

500 g fondant alb pentru glazură – de cumpărat

Ornamente comestibile

Cum prepari căsuța de turtă dulce

1 Încinge cuptorul la semnul 4/180°C. Topește mierea, zahărul și untul la foc mic, amestecând până când zahărul se topește.

2 Cerne făina, bicarbonatul, ghimbirul și mirodeniile și combină cu mierea și oul și amestecă pentru a obține un aluat.

3 Întinde aluatul în foaie pe suprafața de lucru și decupează elementele casei: pereții și acoperișul, ferestrele și ușa și așază pe tava tapetată cu hârtie. Dă la cuptor 12-15 minute. Lasă să se răcorească și apoi pune pe grătar metalic ca să se răcească complet.

4 Framântă fondantul până când se înmoaie și pune-l în cornet. Marchează ferestrele de jur-împrejur, apoi ușa și lipește „țiglele“ pe acoperiș. Lasă să se întărească.

5 Asamblează pereții și acoperișul prin lipire cu fondant și ornează cu bomboane. Nu uita să montezi hornul!

Sursa foto: 123rf.com

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Culinar