Cartofii potriviti la mancarea potrivita

Sunt aproape nelipsiti din hrana noastra. Cunosti insa micile lor secrete, de care depinde reusita bucatelor tale?

Mai mari, mai mici, de forma alungita sau rotunda, mai noi sau mai vechi (din rezerva de asta toamna), cartofii se comporta diferit la fierbere.
Cei cu coaja alba, de exemplu, devin sfaramiciosi, dar cartofii cu coaja rosie isi pastreaza forma. In functie de modul in care vrei sa-i prepari, alege-i pe cei mai potriviti.

  • PIURE – Cartofii cu coaja alba, cunoscuti si sub denumirea de "fainosi", sunt cei mai potriviti, deoarece se sfarama inca din timpul fierberii, iar piureul va fi foarte pufos. In nici un caz nu folosi cartofi cu coaja rosie sau din cei noi, care nu se zdrobesc bine.
  • PRAJITI – Pentru prajit, ideali sunt, din nou, cartofii cu coaja alba: miezul de sub crusta va fi foarte pufos. Cat despre gust, nu mai vorbim. La fel de bine poti folosi si cartofi cu coaja rosie – daca tii mai mult la forma.
  • FIERTI – Majoritatea soiurilor de cartofi au un gust foarte bun dupa fierbere. Pentru salate, alege cartofi noi (sau vechi, dar neaparat cu coaja rosie) si nu prea mari.
  • GRATINATI– Doar cartofii cu coaja rosie se comporta cel mai bine: isi pastreaza si forma si textura la gatit.
  • COPTI – Daca iti plac cartofii copti in coaja, alege-i pe cei cu coaja alba.

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Alimente