Cartofi taranesti

Crocanti pe dinafara, pufosi pe dinauntru! Pentru asta insa, trebuie gatiti de doua ori: o data pentru a se inmuia si o data pentru a se rumeni.

4 portii
Timp de gatit: 20 min.
450 calorii, 36 g grasimi per portie

Mod de preparare

  • Curatati de coaja 500 g cartofi cu coaja alba si taiati-i in bucati de aceeasi marime. Clatiti-i cu apa calda pentru a indeparta amidonul si a-i impiedica sa se lipeasca.
  • Scurgeti-i de apa si stergeti-i cu un prosop din hartie.
  • Intr-o tigaie larga, turnati 1/3 ulei de floarea-soarelui (nu depasiti cantitatea, fiindca uleiul va fierbe atunci cand puneti cartofii). Incingeti uleiul la 190 grd.C si, folosind o bucata de cartof, vedeti daca a atins temperatura ceruta – cartoful trebuie sa sfaraie si sa nu coboare in ulei! Puneti jumatate din cantitatea de cartofi intr-o sita metalica, speciala pentru cartofi, si prajiti-i timp de 6 minute, pana incep sa se inmoaie.
  • Scoateti-i din ulei si lasati-i sa se scurga pe un prosop de hartie absorbanta. Repetati procedeul pentru cantitatea ramasa. Apoi mariti flacara, pana cand temperatura uleiului atinge 200 grd.C, si prajiti din nou cartofii, pana se rumenesc. Scurgeti-i de grasime pe un prosop de hartie si serviti-i presarati cu sare si maioneza.

Pofta buna!

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Garnituri de cartofi