Cartofi si legume coapte, cu sunca

PASUL 1. Se spala cartofii si se fierb in coaja 25 min. Se lasa apoi in apa rece, se curata si se taie bucati mai mari. Se curata si se taie morcovii. Se spala si se curata prazul, apoi se taie rondele. Se spala si se curata dovlecelul, se taie pe lungime, apoi pe latime. Se fierb morcovii in apa sarata timp de 4 min. Se adauga prazul si dovleceii si se fierbe inca 1 min. Apoi se scurg de apa, se pun in jet de apa rece si se scurg foarte bine.

PASUL 2. Pentru sos, se curata si se taie ceapa cubulete, apoi se caleste in unt, intr-o tigaie mica. Se incorporeaza faina si se fierbe rapid. Se adauga smantana si supa de legume si se fierbe la foc mic 5 min, amestecand din cand in cand. La final, se taie sunca in cubulete si se adauga in sos, impreuna cu maghiranul si patrunjelul. Se asezoneaza cu sare, piper si nucsoara. Se lasa la racit.

PASUL 3. Se incalzeste cealalta lingura de unt intr-o tigaie, apoi se soteaza rapid cartofii. Se pun cartofii si legumele intr-o tava de copt unsa cu unt. Se amesteca galbenusurile in sos si se toarna peste legume. Se presara cascavalul ras si se coace in cuptor, la 200 grade C.

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Preparate din legume