Cartofi rumeniti la cuptor

5 portii
Timp de preparare: 1 ora si 20 min.
500 calorii, 35 g grasimi per portie

Ingrediente:

  • 750 g cartofi roz
  • ulei de floarea soarelui

Mod de preparare:

Curatati de coaja 750 g cartofi cu coaja rosie si taiati-i bucati de aceeasi marime. Opariti-i in apa cu sare si fierbeti-i timp de 10 minute, pana incep sa se inmoaie la suprafata, apoi scurgeti-i de apa intr-o strecuratoare (o scuturati bine de cateva ori).

Intr-o tava de friptura, incingeti ulei de floarea-soarelui (un deget) si adaugati cartofii. Amestecati, pentru a se unge uniform, si dati la cuptorul preincalzit la semnul 6/200 grd.C, circa 1 ora, amestecand o data.

Scurgeti uleiul si dati la cuptor inca 5 minute, pentru a deveni crocanti.

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Garnituri de cartofi