Cartofi rumeniti

Timp de copt: 1 ora si 25 min.; 200 calorii, 9 g grasimi per portie

Ingredientele (pentru 6 portii) se regasesc in modul de preparare.

Mod de preparare:

1 Curata de coaja si taie sferturi 1 kg de cartofi. Pune-i la fiert in apa rece cu sare. Lasa sa fiarba timp de 5 minute. Scurge-i de apa si scutura strecuratoarea pentru ca bucatile sa se sfarame pe margini. Intre timp, incinge intr-o tava de copt 4 linguri ulei de floarea-soarelui sau 50 g untura.

2 Pune cartofii in tava si amesteca foarte bine. Presara sare si piper negru proaspat macinat.

3 Cu o ora inainte ca friptura sa fie gata, da cartofii la cuptor. Cand scoti friptura din cuptor, mareste flacara la semnul 7/220oC, stropeste cartofii cu zeama de la 1/2 lamaie si presara 1/2 lingurita piper zdrobit; amesteca. Da din nou cartofii la cuptor timp de 15 minute.

Pofta buna!

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Garnituri de cartofi