Cartofi prajiti la cuptor, cu grasime putina

pasul 1. Se incinge cuptorul la 220 grade Celsius, respectiv treapta a 7-a a aragazului.

pasul 2. Cartofii se taie in felii groase. Se toarna intr-o cratita in zeama clocotita si se fierb cel mult 5 min, pana cand incep sa se fragezeasca. Se scurg intr-o sita (zeama se pas­­treaza pentru o alta portie de cartofi prajiti sau pentru prepararea unei supe sau a unui sos). Se lasa sa se racoreasca putin.

pasul 3. Uleiul se toarna intr-o punga sau caserola de plastic, feliile de cartofi se dau prin grasime (in acest stadiu pot fi congelati, dupa ce s-au racit, pentru o gatire ulterioara).

pasul 4. Feliile de cartofi se pun intr-o tava de copt unsa cu putina grasime sau o tava non-aderenta si se coc 15 min, intorcandu-i o data sau de doua ori, pana cand devin aurii si crocanti. Se presara cu boia de ardei si se servesc.

Recomandari
Doctorul Zilei
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Aperitive fara carne