Cartofi prajiti condimentati

Timp de preparare: 20 min.
229 calorii
12 g grasimi per portie

Ingrediente:

– 6 cartofi de marime potrivita, taiati felii subtiri
– ulei vegetal
– sare, piper si alte condimente, dupa gust

Mod de preparare:

Curata si taie cartofii felii rotunde, de circa 5 mm. Pastreaza-i intr-un bol cu apa rece pana in momentul folosirii. Intr-un vas adanc, incinge uleiul la temperatura maxima: o felie de cartof trebuie sa sfaraie imediat ce e pusa in ulei. Prajeste cate o mana de felii de cartofi timp de 5 minute, pana cand se inmoaie, fara sa se rumeneasca. Scoate-i cu o spumiera si asaza-i pe hartie absorbanta.

Reincalzeste uleiul la 200 grade C si prajeste din nou cate o mana de cartofi timp de 2 minute, pana cand se rumenesc. Lasa-i la scurs pe hartie absorbanta.

Presara sare fina si aranjeaza-i teancuri (ca jetoanele la cazinou), condimentate diferit: ceapa verde, tocata marunt, piper de Cayenne si piper negru, de exemplu.

Pofta buna!

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Garnituri de cartofi