Cartofi picanti in sos de iaurt

pentru: 4 portii
260 calorii/portie

Ingrediente:

  • 1kg cartofi noi
  • 150ml iaurt
  • 3 lingurite de chimen
  • 2 lingurite de seminte de coriandru
  • 25g unt
  • 1 lingura ulei
  • un castravete

Mod de preparare:

Fierbeti 1kg cartofi noi curatati de coaja, in apa usor sarata, timp de 15 minute.

Intre timp, taiati pe jumatate, in lungime, un castravete proaspat. Scoateti semintele si taiati-l in fasii subtiri. Puneti deoparte.

Bateti 150ml iaurt cu o lingurita de chimen macinat si potriviti de sare si piper. Turnati amestecul intr-o sosiera si ornati cu frunze proaspete de patrunjel.

Scurgeti cartofii de apa si loviti-i cu un sucitor pentru a-i crapa si a putea absorbi mai bine aromele.

Macinati 2 lingurite de seminte de coriandru si 2 lingurite de chimen. Incingeti 25g unt si 1 lingura ulei de floarea soarelui, adaugati cartofii si mirodeniile si prajiti timp de 1 minut.
Adaugati fasiile de castravete si continuati prajirea inca 1 minut.

Se pot servi cu sos de iaurt, ca garnitura la friptura la gratar.

Mirodeniile uscate completeaza aroma cartofilor, in timp ce sosul de iaurt da un contrast placut.

Pofta buna!

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Garnituri de cartofi