Cartofi noi cu sos picant

pentru: 4 portii
295 calorii/portie

Ingrediente:

  • 3 linguri de ulei de masline
  • o ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • 1 lingurita de boia iute de ardei
  • 400g rosii
  • 1 lingura pasta de tomate
  • 25g unt
  • 700g cartofi noi

Mod de preparare:

Incingeti 2 linguri de ulei de masline si caliti o ceapa tocata marunt si 2 catei de usturoi zdrobiti, timp de 5 minute, pana se inmoaie. Adaugati 1 lingurita de boia iute de ardei, 400g rosii taiate cubulete si 1 lingura pasta de tomate. Potriviti de sare si piper si inabusiti timp de 15 minute, pana cand sosul se ingroasa.

Intre timp incingeti 1 lingura ulei de masline si 25g unt si prajiti 700g cartofi noi, taiati cuburi mari, timp de 15 minute, pana se rumenesc.
Puneti cartofii intr-un castron pentru salata, turnati deasupra sosul si amestecati. Presarati masline negre fara samburi.

Se poate servi cu bucatele de carne sau peste fript.

Pofta buna!

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Garnituri de cartofi