Cartofi noi cu sos picant

pentru: 4 portii
295 calorii/portie

Ingrediente:

  • 3 linguri de ulei de masline
  • o ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • 1 lingurita de boia iute de ardei
  • 400g rosii
  • 1 lingura pasta de tomate
  • 25g unt
  • 700g cartofi noi

Mod de preparare:

Incingeti 2 linguri de ulei de masline si caliti o ceapa tocata marunt si 2 catei de usturoi zdrobiti, timp de 5 minute, pana se inmoaie. Adaugati 1 lingurita de boia iute de ardei, 400g rosii taiate cubulete si 1 lingura pasta de tomate. Potriviti de sare si piper si inabusiti timp de 15 minute, pana cand sosul se ingroasa.

Intre timp incingeti 1 lingura ulei de masline si 25g unt si prajiti 700g cartofi noi, taiati cuburi mari, timp de 15 minute, pana se rumenesc.
Puneti cartofii intr-un castron pentru salata, turnati deasupra sosul si amestecati. Presarati masline negre fara samburi.

Se poate servi cu bucatele de carne sau peste fript.

Pofta buna!

Loading...
Recomandari
Libertatea
Doctorul Zilei
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Garnituri de cartofi