Cartofi noi cu pasta de rosii

Din numai cateva ingrediente rezulta garnitura cea mai potrivita pentru carne. Nici ca poate fi gatita mai usor!

Calorii: 245 per portie
Grasimi: 16 g, saturate: 10 g

Ingrediente pentru 4 portii :

  • 600 g cartofi noi – nu este nevoie sa-i cureti de coaja, ci e suficient sa-i speli bine sub jet de apa rece si sa-i freci cu peria de legume
  • 50 g unt
  • 1 lingura pasta de rosii deshidratate
  • amestec de verdeturi si condimente cu sare (se gasesc in supermarketuri, ambalate in bor-canele ale caror capace au si rolul de rasnita; sau poti alcatui chiar tu amestecul preferat)

Mod de preparare:

Fierbe cartofii in apa cu sare timp de 6-8 minute, pana cand incep sa se patrunda. Scurge-i de apa si pune untul deasupra. Lasa sa se topeasca si amesteca bine, ca sa se unga uniform.

Pune cartofii alaturi de friptura, pe gratar, si da la cuptor. Ai grija sa-i intorci la jumatatea intervalului, ca sa se rumeneasca uniform.

Cand sunt gata, pune-i intr-un vas de servit preincalzit si unge-i uniform cu pasta de rosii deshidratate. Presara sare si serveste.

Pofta buna!

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Preparate din legume