Cartofi in coaja, cu carnati cabanos si rosii

Cartof, carnati, cabanos, rosii

Preincalzeste cuptorul la 6/200°C. Inteapa cu furculita1,2 kg cartofi mari, cu coaja, si coace-i la microunde in 6 transe, la semnul high, 20 min, apoi coace-i la cuptor 3⁄4 ora, intorcandu-i de doua ori. Lasa-i sa se raceasca 10 min, taie-i jumatati, scoate cu lingura miezul (pentru felul 2) – lasand cca 5mm miez pe coaja.

Taie cojile in sferturi, da-le prin 1⁄2 lingura ulei de masline si coace-le la cuptor pe hartie pergament,15-20 min, pana devin crocante. Intre timp, incinge 1 lingura ulei intr-o tigaie, adauga 4 catei de usturoi, tocati, 2 cepe rosii, rondele, 3 ardei rosii, tocati, si caleste 5 min.

Pune 12 carnati cabanos, taiati rondele groase, prajeste-i 10-12 min. Adauga 2 x 400 g rosii din conserva, 6 frunze de salvie, tocate, si fierbe la foc mic 15-20 min., pana se ingroasa. Pune o mana de patrunjel tocat. Serveste amestecul cu carnati cu cojile de cartofi crocante si presara sare de mare.

Recomandari
Doctorul Zilei
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Preparate din carne mixta