Cartofi acordeon cu cașcaval

Poți face un aperitiv arătos și interesant cu cartofi, cașcaval și alte câteva ingrediente delicioase. Eu îi numesc cartofi acordeon:

cartofi-acordeon

 foto cartofi acordeon via Shutterstock

* 2 porții * 1 oră

INGREDIENTE

2 cartofi mari

100 g unt

100 g parmezan

50 ml smântână

50 g cașcaval

Praf de usturoi

MOD DE PREPARARE

Încălzește cuptorul la 200 de grade Celsiu. Spală cartofii foarte bine și curăță-i de coajă – se curăță mai greu dacă îi coci în coajă!

Cu un cuțit ascuțit, taie felii pe partea lată a cartofului, însă nu până jos, ci la final cartoful trebuie să arate ca un acordeon.

Cu același cuțit pune câte puțin unt între feliile de cartof și apoi parmezan. Asezonează și pune cartofii în tava de copt, tapetată cu hârtie de copt pe care ai întins un strat de ulei. Picură un pic de ulei și peste cartofi, apoi dă la cuptor pentru 45 de minute.

După cele 45 de minute, scoate cartofii și întinde un strat generos de cașcaval ras pe deasupra și dă tava iar la cuptor pentru 15 minute.

Servește cu smântână pe deasupra.

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Mancaruri