Carne de vita cu bureti si legume

Carne de vita cu bureti si legume
1. Incinge uleiul intr-o oala cu fundul dublu. Adauga carnea de vita si frige-o la foc iute, intorcand-o din cand in cand, pana se rumeneste uniform. Scoate pe un platou, apoi frige si restul de carne cu 1 lingura ulei. Scoate din oala, adauga restul de ulei si adauga ceapa si telina. Caleste 10 min pana se inmoaie si se rumenesc. Intre timp, inmoaie buretii in 100 ml concentrat de vita si lasa sa stea 15 min.

2. Pune carnea intr-o oala incapatoare, adauga vinul, concentratul de supa ramas si frunzele de dafin si asezoneaza cu sare si piper si un praf de nucsoara.

3. Adauga buretii inmuiati, pastrand zeama in care s-au inmuiat, apoi strecoara zeama printr-o sita si toarn-o peste carne.

4. Pune carnea la fiert, lasa sa dea in clocot pana scade putin sosul, apoi acopera cu un capac si fierbe la foc mic 2-3 ore. La final, adauga patrunjelul si serveste.

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Preparate din carne de vita