Carne de porc in sos alb cu piure

E-mail

Incearca aceasta reteta macar din curiozitate, pentru originalitatea piureului cu mere caramelizate.

4 portii
Timp de gatit: 30 min.
731 calorii, 52 g grasimi per portie

Ingrediente
Pentru piure

  • 500 g cartofi fainosi
  • 150 ml smantana grasa
  • 25 g unt
  • 2 mere, curatate de seminte si taiate bucati

Pentru carne

  • 500 g spata de porc, taiata bucati
  • 20 g unt
  • 1 lingura ulei
  • 100 ml vin alb, sec
  • 150 ml smantana grasa
  • 1 lingura mustar de Dijon
  • 1 lingurita cimbru

Mod de preparare

Incinge grasimea intr-un vas neaderent si prajeste carnea timp de 10 minute, intorcand bucatile o data, pentru a se rumeni uniform. Dupa aceea, toarna vinul, lasa sa dea in cateva clocote si adauga smantana.
Adauga sare, piper, mustarul si cimbrul. Lasa sa fiarba la foc mic pana cand se patrunde carnea.

Intre timp, fierbe cartofii in apa fara sare timp de 15 minute. Scurge de apa si zdrobeste-i sau trece-i prin sita de pasat legume. Adauga un praf de sare, piper, nucsoara, smantana si amesteca.

Intre timp, intr-un vas neaderent, la foc potrivit, topeste untul si rumeneste merele pana cand se caramelizeaza. Dupa aceea, adauga merele in piureul de cartofi si amesteca.

Serveste friptura cu garnitura de piure, fasole verde fiarta ori spanac fiert si cu sos turnat deasupra.

Pofta buna!

Comentariile sunt închise.