Carne de miel cu rodie

Încearcă și tu o combinație senzațională: carnea de miel merge perfect cu rodia. Iată cum să procedezi:

* 6 porții * timp de preparare 20 de minute * 270 calorii / porție

cotlet-miel

foto cotlet de miel Shutterstock

INGREDIENTE

12 cotlete de miel

2 linguri melasa de rodie

150 ml suc de rodie

2 lingurițe miere

2 caței de usturoi, zdrobit

½ castravete, taiat felii

100 g ridichi, taiate felii

100 g salata verde

1 lingura amestec de condimente pentru miel

½ linguri_a menta uscata

½ lingurița sumac

Boabe de rodie

MOD DE PREPARARE

1 Lasa carnea la marinat în amestecul de melasa, suc, miere și usturoi 1 ora.

2 Încinge un vas neaderent și prajește cotletele pe ambele parți 3-4 min, dupa preferința (da-le la cuptor daca preferi friptura bine patrunsa). Fierbe ingredientele marinatei într-un vas, separat, 4-5 min.

3 Pe platoul de servit presara castravetele, ridichile și salata. Combina condimentele cu sumac și menta și presara carnea. Așaza cotletele peste legume și stropește cu vinegreta calda. Servește friptura presarata cu boabele de rodie.

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Culinar