Buturugă tiramisu fără coacere

Trișeaza inteligent – nici macar nu ai nevoie de cuptor pentru acest delicios desert! Cum faci o buturugă tiramisu, fără coacere:

buturuga-tiramisu

10 porții • Gata în 45 min + timp de racire • 667 calorii per porție • 41 g grasimi

INGREDIENTE

700 ml cafea neagra tare

1 lingura esența de cafea

2 x250 g biscuiți pentru cafea (spekoulos)

125 g ciocolata amaruie, razuita

PENTRU CREMA DE CAFEA

150 g unt nesarat, înmuiat

250 g zahar pudra

1 lingura nesscafe dizolvat în 3 linguri

apa fierbinte

PENTRU CREMA DE BRÂNZA DE VACI

250 g brânza de vaci crema

150 ml frișca lichida

1 lingurița esența de vanilie

Cârlionți de ciocolata și zahar pudra pentru ornat

MOD DE PREPARARE

1 Prepara crema de cafea: freaca untul pâna când devine cremos. Încorporeaza zaharul pudra și apoi nesscafe-ul dizolvat.

2 Într-un castron pune cafeaua și esența de cafea și înmoaie biscuiții. Așaza-i pe un platou alungit ca sa formezi o baza de 8 biscuiți, 4 pe lung și 2 pe lat.

3 Unge cu un strat subțire de crema de unt cu cafea și apoi presara ciocolata rasa. Înmoaie urmatorii 8 biscuiți și continua la fel pâna când ai 10 straturi; cel de deasupra e de biscuiți. Da la rece cel puțin 2 ore sau peste noapte.

4 Combina brânza de vaci crema pâna când se omogenizeaza și apoi încorporeaaza frișca și esența de vanilie. Amesteca cu telul pâna când devine spuma tare. „Îmbraca“ prajitura cu crema alba și orneaza cu cârlionți de ciocolata și zahar pudra.

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Culinar