Budincă și sos caramelizat

budinca cu sos caramelizat

8 porții gata în 3 ore și 30 minute, 386 calorii per porție, 17 g grăsimi,  51 g carbohidrați

Ingrediente necesare preparării budincii

150 g unt, plus pentru uns

150 g zahăr brun

2 ouă mari

150 g făină cu factor de creștere

½ linguriță sare

1 linguriță esență de vanilie

6 curmale, fără sâmburi

200 ml bere neagră

75 g miere

75 g zahăr brun

Cum prepari budinca și sosul caramelizat

1 Unge cu unt vasul slow cooker de 3,5 litri. Într-un bol combină untul cu zahărul, până când amestecul se deschide la culoare și devine pufos.

2 Încorporează ouăle, pe rând, apoi făina, sarea, vanilia și amestecă omogen. Toacă curmalele și adaugă-le în compoziție, apoi toarnă compoziția în vas.

3 Pentru a prepara sosul, încălzește berea cu mierea și zahărul, amestecând până când zahărul se topește. Toarnă siropul deasupra, acoperă vasul cu
capac și fierbe la foc mic 3 ore. Budinca este gata atunci când scobitoarea înfiptă iese curată.

4 Dacă nu dispui de vasul slow cooker, încinge cuptorul la semnul 1/140 C și folosește un vas de copt adâncit. Dă la cuptor la bain marie 3 ore.

Sursa foto: 123rf.com

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Culinar