Budinca festivă de înghețată

Răsfață-i și impresionează-o pe invitați cu acest desert festiv – budincă tradițională, în stil englezesc. Vor rezista tentației? Eu sigur nu!

budinca-festiva-inghetata

  • 253 calorii per porție • 29 g grasimi • 17 g grasimi saturate

INGREDIENTE

1 l înghețată ciocolată

100 g stafide ținute în rom

100 g alune / fistic / caramele tocate

2 linguri cacao

40 g ciocolată albă

MOD DE PREPARARE

Decongeleaza 1 litru înghețata de ciocolata, 15 minute la temperatura camerei. Adauga 200 g din amestecul tau preferat: stafide înmuiate în rom, fistic, alune si caramele tocate.

Tapeteaza cu folie alimentara un bol rotund si toarna înghețata, netezeste suprafața si da din nou la congelator 1 ora, pâna când se solidifica. Rastoarna înghețata pe platoul de servit – te ajuta folia alimentara!

Presara 2 linguri cacao si da din nou la congelator 30 de minute. Topeste separat câte 40 g ciocolata alba si amaruie si orneaza cu linii frânte sau oricum îți sopteste imaginația. Congeleaza pâna în momentul servirii. Aprinde artificii pentru a impresiona si a uimi asistența!

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Culinar