Budincă englezească

Budinca englezească este foarte aromată și are un gust cu totul special. O poți servi la ocaziile speciale, de Sărbători sau de Revelion. Află cum se prepară:

budinca-englezeasca

* 4-6 porții * timp de preparare 55 de minute

INGREDIENTE

180 g curmale fara sâmburi

250 ml apa

1/2 lingurița bicarbonat

50 g unt

150 g faina

2 oua

70 g zahar pudra

o lingurița praf de copt

Pentru sos: 

100 g unt

150 g zahar brun

200 ml smântâna

fructe după plac

MOD DE PREPARARE

  1. Curmalele se taie cât mai marunt, se presara cu bicarbonat si se toarna peste acestea apa fiarta. Se lasa sa se umfle așa.
  1. Între timp, untul moale se freaca cu zaharul, se adauga ouale, pe rând, sarea, faina si praful de copt. Dupa completa omogenizare se amesteca și curmalele. Se unge cu unt o forma mare sau mai multe individuale si se toarna amestecul. Se da la cuptor pentru 35 de minute.
  1. Pentru sos, se pun la fiert untul, zaharul si smântâna si se lasa pe foc mic pâna ce amestecul se îngroasa si se caramelizeaza usor. Se serveste budinca cu acest sos si fructe proaspete, după plac.

 

O rețetă Libertatea pentru Femei.

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Culinar