Budincă din cozonac

budinca de cozonac

8 porții, gata în 1 oră, 446 calorii per porție, 31 g grăsimi, 17 g grăsimi saturate

Ingrediente necesare preparării budincii din cozonac

75 g unt, înmuiat la temperatura camerei, plus pentru uns vasul

350 g cozonac cu cacao, tăiat felii groase de 1,5 cm

25 g ciocolată albă, ruptă bucăți

3 ouă

200 ml frișcă lichidă

250 ml lapte

1 linguriță esență de vanilie

2 linguri zahăr

1 lingura zahăr brun

50 g ciocolată amăruie, topită

Cum prepari budinca din cozonac

1 Unge cu unt un vas din porțelan rezistent la cuptor. Preîncălzește cuptorul la semnul 3/160°C. Unge feliile de cozonac cu unt și așază-le în vas pe jumătate petrecute una peste alta; presară ciocolată albă.

2 Bate ouale, frișca, laptele, vanilia și zahărul. Toarnă peste felii și apoi presară zahărul.

3 Așază vasul la bain marie și dă la cuptor 30-40 de minute.

4 Lasă să se răcorească 5 minute și apoi ornează cu ciocolată amăruie topită. Servește cu cremă de ou sau cu frișcă bătută.

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din cozonac, chec, fursecuri si biscuiti (deserturi pe baza de aluat de casa)