Budinca de orez cu stafide si caise

pasul 1. Se pastreaza 4 caise, restul se taie in bucati. Se amesteca cu stafidele si se pun la pastrat. Cu un curatator de legume cu lama mobila, se taie coaja de la­ma­ie in felii late.

pasul 2. Feliile de coaja de lamaie, fulgii de orez, laptele si zaharul se pun intr-o oala, pe aragaz, si se lasa sa dea in clocot. Se reduce temperatura si se fierb aproximativ 12-15 min, amestecand frecvent. Se adauga fructele uscate, amestecand continuu. Budinca se im­­­parte in patru boluri de servit si se lasa sa se racoreasca.

pasul 3. Pentru pregatirea glazurii de caise, intr-o cratita mica, se stoarce o lingura de zeama de lamaie. Se adauga doua linguri de apa, apoi gemul. Se lasa sa dea in clocot, se fierbe amestecand continuu, pana cand s-a to­­pit gemul, apoi se ia imediat de pe plita. Se lasa cateva minute la racit, pana cand incepe sa se ingroase, apoi se toarna peste budincile de orez. Fiecare portie se decoreaza cu o caisa uscata si o crenguta de menta. Se serveste calda sau rece, in functie de preferinte.

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din prajituri