Budinca de mere si pere

Budinca, mere, pere

1. Preincalzeste cuptorul la semnul 4/ 180°C. Pune intr-o cratita perele, merele si untul. Acopera cu un capac si caleste-le la foc potrivit cca 5 min, amestecand din cand in cand pana cand fructele se inmoaie usor. Adauga zaharul si condimentele, apoi pune compozitia intr-un vas termorezistent de cca 2.5 l.

2. Pentru crusta, pune intr-u n castron faina, un praf de sare si scortisoara. Adauga cubuletele de unt si amesteca-le cu mana pana ce totul arata ca un pesmet. Incorporeaza nucile si zaharul.

3. Presara pesmetul peste amestecul cu fructe si coace 30-35 min, pana cand crusta e bine rumenita. Lasa sa se raceasca putin, apoi serveste cu frisca sau inghetata.

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din tarte, salate si budinci cu fructe (deserturi pe baza de fructe)