Budinca de mere si pere

Budinca, mere, pere

1. Preincalzeste cuptorul la semnul 4/ 180°C. Pune intr-o cratita perele, merele si untul. Acopera cu un capac si caleste-le la foc potrivit cca 5 min, amestecand din cand in cand pana cand fructele se inmoaie usor. Adauga zaharul si condimentele, apoi pune compozitia intr-un vas termorezistent de cca 2.5 l.

2. Pentru crusta, pune intr-u n castron faina, un praf de sare si scortisoara. Adauga cubuletele de unt si amesteca-le cu mana pana ce totul arata ca un pesmet. Incorporeaza nucile si zaharul.

3. Presara pesmetul peste amestecul cu fructe si coace 30-35 min, pana cand crusta e bine rumenita. Lasa sa se raceasca putin, apoi serveste cu frisca sau inghetata.

Loading...
Recomandari
Libertatea
Doctorul Zilei
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din tarte, salate si budinci cu fructe (deserturi pe baza de fructe)