Budinca de fructe

Acesta va deveni unul dintre deserturile preferate de familia ta; nu e nevoie sa fii experta in gastronomie, fiindca este simplu ca o joaca de copii.

Cantitatile sunt suficiente pentru 4 portii

Compozitia crocanta
Intr-un robot, amesteca 750 g faina cu 100 g unt pana ce compozitia capata aspect de pesmet. Incorporeaza 75 g zahar brun. Stropeste cu 1 lingura apa si amesteca, pentru a obtine o textura neomogena.

Prepararea fructelor
Curata de coaja si taie bucati 900 g mere cretesti. Pe masura ce le cureti de coaja, pune-le intr-un vas cu apa, in care ai adaugat 1 lingurita zeama de lamaie. Dupa aceea, asaza-le in-tr-un vas rezistent la cuptor si adancit si presara 50 g zahar tos, 1 lingurita scortisoara si un varf de cutit de cardamom.

Rumenirea propriu-zisa
Preincalzeste cuptorul la semnul 6/200 grd.C. Presara compozitia crocanta peste fructe, fara sa netezesti ori sa apesi, si da la cuptor timp de 35 minute, pana ce crusta se rumeneste si devine crocanta.

Incearca reteta si cu alte fructe, care isi pastreaza forma si textura o data coapte. Cu 5 minute inainte de a fi gata, presara nuci to­cate si desertul va fi si mai crocant.

Pofta buna!

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din tarte, salate si budinci cu fructe (deserturi pe baza de fructe)