Budinca de citrice

Preparare: 2 ore la racit
Timp de gatit: 30-35 min

Ingrediente pentru 4 portii :

  • 3 portocale
  • 2 grepfruturi roz
  • 1 baton de vanilie
  • 600 ml frisca nebatuta
  • 75 ml lapte
  • 1/2 pachetel gelatina praf
  • 250 g zahar
  • 75 ml lichior de portocale

Mod de preparare:

1 – Decojiti o portocala, radeti coaja si pastrati-o deoparte. Decojiti grepfrutul si taiati coaja in fasii subtiri. Decojiti celelalte 2 portocale. Scoateti membranele de la feliile de portocale si grepfrut, stoarceti pielitele si pastrati sucul.

2 – Pentru a prepara budinca, fierbeti batonul de vanilie si coaja rasa de portocala in 450 ml frisca nebatuta. Reduceti focul si fierbeti la foc mic pana cand amestecul se evapora la o treime. Rupeti batonul in doua si sfaramati-l in frisca. Incalziti laptele pana da in clocot si presarati gelatina. Adaugati laptele la frisca fierbinte si amestecati bine. Lasati sa se raceasca.

3 – Bateti restul de frisca cu 75 g zahar si adaugati-o la crema racita. Adaugati lichiorul si puneti compozitia in vase de servit. Lasati la rece 2 ore.

4 – Amestecati restul de zahar cu 125 ml apa, sucul de citrice si fierbeti 10 min. Adaugati coaja de grepfrut si fierbeti inca 10-15 min. Lasati sa se raceasca. Incorporati citricele si serviti cu budinca rece.

Pofta buna!

Loading...
Recomandari
Doctorul Zilei
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din tarte, salate si budinci cu fructe (deserturi pe baza de fructe)