Budinca de citrice

Preparare: 2 ore la racit
Timp de gatit: 30-35 min

Ingrediente pentru 4 portii :

  • 3 portocale
  • 2 grepfruturi roz
  • 1 baton de vanilie
  • 600 ml frisca nebatuta
  • 75 ml lapte
  • 1/2 pachetel gelatina praf
  • 250 g zahar
  • 75 ml lichior de portocale

Mod de preparare:

1 – Decojiti o portocala, radeti coaja si pastrati-o deoparte. Decojiti grepfrutul si taiati coaja in fasii subtiri. Decojiti celelalte 2 portocale. Scoateti membranele de la feliile de portocale si grepfrut, stoarceti pielitele si pastrati sucul.

2 – Pentru a prepara budinca, fierbeti batonul de vanilie si coaja rasa de portocala in 450 ml frisca nebatuta. Reduceti focul si fierbeti la foc mic pana cand amestecul se evapora la o treime. Rupeti batonul in doua si sfaramati-l in frisca. Incalziti laptele pana da in clocot si presarati gelatina. Adaugati laptele la frisca fierbinte si amestecati bine. Lasati sa se raceasca.

3 – Bateti restul de frisca cu 75 g zahar si adaugati-o la crema racita. Adaugati lichiorul si puneti compozitia in vase de servit. Lasati la rece 2 ore.

4 – Amestecati restul de zahar cu 125 ml apa, sucul de citrice si fierbeti 10 min. Adaugati coaja de grepfrut si fierbeti inca 10-15 min. Lasati sa se raceasca. Incorporati citricele si serviti cu budinca rece.

Pofta buna!

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din tarte, salate si budinci cu fructe (deserturi pe baza de fructe)