Budinca de ciocolata cu lichior si frisca

Budinca de ciocolata cu lichior si frisca

Ingrediente necesare

100 g ciocolata amaruie, plus inca putin pentru ornat

50 g ciocolata cu lapte

40 ml smantana

3 oua

25 g zahar tos

500 g rulada de ciocolata, taiata felii

2-3 linguri lichior

350 ml frisca, usor batuta

Cum prepari budinca

1. Topeste ciocolata amaruie si pe cea cu lapte impreuna cu smantana intr-un castron, la bain marie. Lasa la racit cam 2 min, apoi incorporeaza galbenusurile, batandu-le bine.

2. Intre timp, bate albusurile la mixer, apoi incorporeaza zaharul cu mixerul, pana se intaresc albusurile. Adauga o lingura de spuma de albusuri in amestecul de ciocolata si amesteca bine cu o lingura de metal, apoi incorporeaza si restul de spuma de albusuri.

3. Pune crema intr-un vas de sticla de 1,5 l, apoi toarna jumatate din Kahlúa. Acopera cu jumatate din frisca batuta, apoi iarasi crema, restul de Kahlúa si frisca. Lasa la frigider 1 ora.

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din tarte, salate si budinci cu fructe (deserturi pe baza de fructe)